ARAMALARINIZI BURDAN YAPABİLİRSİNİZ

Google
 

HÜRRİYET SON DAKİKA HABERLERİNE BURDAN ULAŞABİLİRSİNİZ

18 Mart 2008 Salı

Yargıtay, içtihatlarını kamuoyuna açıyor

Yargıtay Başkanlar Kurulu, tarihi bir karara imza atarak Yargıtay'ın içtihatlarını kamuoyuna açılmasının önünü açtı. Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) yapmış olduğu başvuruyu görüşen Yargıtay Başkanlar Kurulu, “Yargıtay'ın icra ve iflas işlerine ait tüm kararları herkese, diğer tüm yargısal kararlarının ayrım gözetilmeksizin tüm yargıç, Cumhuriyet savcısı ve avukatların erişimine de ücretsiz olarak açılmasını” karara bağladı.
Başkanlar Kurulu, YARSAV'ın Yargıtay'ın bütün kararlarının, bütün hâkim ve Cumhuriyet savcılarına açılması ile ilgili talebini kabul ederken, Kurul, uygulamanın UYAP üzerinden yapılmasına karar verdi.
Kurul, YARSAV'ın Yargıtay'ın bütün kararlarının herhangi bir ayrıma ve tetkike tabi tutulmaksızın ham hali ile ilamların sayısal etiketleri, yasa adı, numarası, madde adı ve kavramlarıyla avukatların ve vatandaşların erişimine açılması hususundaki talebinin ise, İdare Mahkemesi'nin vereceği kararın beklenmesi sonucunda karara bağlanmasına hükmetti.

-YARSAV, AİHM KARARLARININ DA YAYINLANMASINI İSTEDİ

Öte yandan YARSAV, İdare Mahkemesi'ne başvurarak Adalet Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi aleyhine dava açtı. YARSAV; davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye ve diğer dünya ülkeleri ile ilgili verdiği tüm kararların Türkçeye çevrilip yayınlanmasını talep etti.

Hiç yorum yok: